perjantai 27. toukokuuta 2016

Lopputyöt


Lopputyökseni tein todella ohuen kesätakin. Idean sain siitä, kun olin katsellut samantapaisia takkeja kaupoissa jo pitkään, mutta en raarskinut ostaa takkia kalliin hinnan vuoksi, joten päätin tehdä sen itse. Takki oli muuten aika yksinkertainen tehdä, mutta haastetta siihen toi taskujen muodon saaminen oikeaksi ja taakse tulleen halkion tekeminen. Myös kangas teki takin tekemisestä hankalaa liikkuvuuden ja rypistymisen vuoksi. Olin lopputulokseen kuitenkin tyytyväinen vaikka hermoja taskujen tekemisessä koeteltiinkin. Takkia oli kuitenkin enimmäkseen kiva tehdä, kun vaikeimmista kohdista selvisi. 
- Netta


"Päätin tehdä lopputyökseni mekon. En ollut ennen tehnyt mekkoa, joten oli mielenkiintoista tehdä jotain erillaista. Mekon tekemisessä alku oli hankalin, sillä se lähti hitaasti liikkeelle. Myös se, että en seurannut ohjetta mekkoa tehdessä, vaan palat ommeltiin yhteen hieman eri järjestyksessä. Myös ajanpuutteen lisäksi päätin jättää mekosta hihat pois. Loppujen lopuksi sain kuitenkin tehtyä mekon ajoissa loppuun. Vaikka mekko oli hieman hätäisesti tehty, olen silti tyytyväinen lopputulokseen."


Tein päättötyökseni jakun. Päätin jo kahdeksannella luokalla että päättötyöni on vaate, mutta suurin ongelmani oli päättää minkä vaatteen teen. Selasin lehtiä ja lopulta löysin burda-lehdestä jakun ohjeen. Jakkua oli kiva tehdä ja työ eteni aikataulussa. Työn haastavuus oli paksu kangas, mutta siitäkin selvittiin. Sain työni valmiiksi pari tuntia ennen palauttamista joten aikaa jäi kirjallisen työn tekemiseen.