perjantai 27. toukokuuta 2016

LopputöitäTein lopputyöksi kaksi virkattua pehmolelua. Pingviinin ja kirahvin. Löysin sopivan eläimen virkkaus kirjastani ja aloin valitsemaan lankoja jonka jälkeen aloin virkkaamaan. Kirahvin virkkaus sujui hyvin, mutta kirahvin läikät oli välillä haastava tehdä, koska piti muistaa vaihtaa lankaa ja samaan aikaan laskea silmukoita. Kun kirahvi valmistui ja oli vielä runsaasti aikaa niin päätin virkata vielä toisen pehmon kirahvin kaveriksi. Löysin pinterestistä söpön pingviinin. Pingviiniin ei kuitenkaan löytynyt ohjetta joten päätin virkata pingviinin päästä. Pingviiniä oli helppo tehdä, koska ei tarvinnut laskea silmukoita vaan pystyi tehdä niin kuin itse halusi. Molemmat onnistuivat mielestäni hyvin ja niin kuin halusinkin.Päätin tehdä lopputyökseni pehmo pandan. Ensin miettisin tekeväni sisustustaulun mutta päätin silti vielä katsoa netistä ideoita ja löydin kuvan ihanasta pandasta ja tuesin heti että haluaisin tehdä tuon. Pandan tekeminen oli ihan mukavaa, mutta jotkin kohdat olivat hieman hankalampia tehdä, koska kangas mistä tein tuon pandan oli todella paksua ja pörröistä mutta lopputuloksesta tuli minun mielestä silti todella hyvä ja olen tyytyväinen pandaani vaikkakin jotkin kohdat olisin voinut tehdä hieman tarkemmin.


Hei! Päätin tehdä lopputyökseni ison pehmo lohikäärmeen.Ideani työn tekoon lähti siitä kun kahdeksas luokkalaiset olivat niitä tehneet sekä tiesin haluavani tehdä ysiluokan päättötyöksi ison pehmon. 
Etsin kaavat kirjasta ja rupesin jäljentämään niitä. Sen jälkeen valitsin trikoo sametti kankaasta värit pinkki ja vihreä sillä ne sopivat hyvin yhteen.
Kun kaavat oli tehty ja kankaat valittu aloin kiinnittää kaavoja kankaisiin ja ompelin kaavojen ääriviivoja pitkin. 
Käänsin kaikki kappaleet sekä täytin hännän ja raajat sekä rupesin ompelemaan rintapanssaria kun se oli tehty täytin loputkin lohikäärmeestä sekä kiinnitin siihen hännän.
Näiden jälkeen aloin tehdä silmiä vihreästä ja valkoisesta langasta tein niille kaavat ja ompelin samalla tavalla täytin sekä ompelin täyttöaukon kiinni piilopistoin jan ompelin ne lohikäärmeen päähän kiinni. 
Enää jäljellä oli vain raajat jotka piti kiinnittää lohikäärmeen vartaloon jonka jälkeen lohikäärmeeni oli valmis. 
Minusta lohikäärmeen tekeminen oli kivaa.